#28 Smilla Thelander. Det blir aldrig som man tänker, men det blir alltid bra till slut.

Vår yngsta gäst hitintills gästar oss i mörkret och delar med sig av erfarenheter som få människor behöver gå igenom. Det handlar om att bli svårt sjuk i ung ålder. Redan som 9-åring fick Smilla sitt första skov och i tonåren blev hon så pass sjuk att hon tvingades lägga ner favoritintressena skidor och akrobatik. Att bara ta sig ur sängen har varit en bedrift. På grund av sjukdomen har hon heller inte kunnat gå i skolan på fyra år. Hur ser livet ut då och vad tänker en om framtiden? Vi får också lära oss mer om sjukdomen Pans som Smilla har, en kontroversiell diagnos som en del påstår inte finns. Livet suger ibland, menar Smilla, men hon försöker ändå göra det bästa av allt. Önskar du nya perspektiv och inspiration är det här avsnittet ett måste att lyssna på. Live musik med Ulf Nordquist. Programledare, Anna Bergholtz. Ljudtekniker Jan Dahlqvist.

Smilla med en svart pudel. Smilla har långt blont hår, vit t-shirt, ljusblå jeans samt hudfärgade skor. Hon sitter på knä med hunden.
Meddelande på vitt papper med texten: Hej och Smillas signatur intill en smileyfigur
Anna, Smilla och Ulf med hunden Chanti, en ljus labrador. Anna har långt blont hår och en grön byxdress. Smilla har långt blont hår, vit t-shirt och ljusblå jeans. Ulf har en svart basker, långt grått hår, turkos skjorta och mörka byxor.