Samarbeten

I mörkret med värnar om samarbeten med företag och organisationer som arbetar för mångfald och inkludering. Vi är stolta och glada över att presentera våra samarbetspartners här!

Svedavia - Tilsammans för vi världen närmare

Logo Swedavia, text men en snöflinga till vänster, monokron version på logo

Swedavia är ett statligt ägt bolag som äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser. Ett system av tio flygplatser från Malmö i söder till Kiruna i norr som knyter samman hela Sverige med resten av världen.

Våra flygplatser är: Stockholm Arlanda Airport, Bromma Stockholm Airport, Göteborg Landvetter Airport, Kiruna Airport, Luleå Airport, Malmö Airport, Ronneby Airport, Umeå Airport, Visby Airport och Åre Östersund Airport.

På Swedavia arbetar ett stort antal ledsagare med att assistera passagerare med funktionsnedsättningar, nedsatt rörlighet och även ensamåkande barn. Vi finns på plats dygnet runt, 365 dagar om året, för att alla ska kunna resa med flyg på samma villkor. Vi hjälper till hela vägen från trottoaren eller tågperrongen till flygplanssätet. Vi finns där vid både avgång, ankomst och byte av flyg.

Här hittar du mer information om Swedavia:

Bild på en av Swedavias ledsagare som assisterar en resenär.

Svensk Skrivtolkning AB - Inkludering genom text

Vit text intill en ljusblå symbol som liknar ett S som mynnar ut till pennstreck i halvcirklar

Svensk Skrivtolkning AB är ett företag som inkluderar genom text. Företaget levererar skrivtolkning och liveundertextning till flera av Sveriges ledande organisationer.

Skrivtolkning är en tillgänglighetstjänst för personer med nedsatt hörsel som innebär att man får det som sägs textat i sin mobil, dator eller läsplatta. Tjänsten tillhandahålls kostnadsfritt av landstingens tolkcentraler och kan beställas till vilka sammanhang eller sammankomster som helst. Kontakta ditt landsting via epost för att få reda på mer eller skicka ett mejl till info@skrivtolkning.se

Här kan du läsa mer om Svensk skrivtolkning AB och tjänsten skrivtolkning:

Någon skriver på ett tangentbord på en dator

Scandic Hotels - En tillgänglig hotellkedja

Logo Scandic, röd text

Scandic Hotels har sammanlagt 85 hotell i Sverige. Dagligen arbetar våra 7000 medarbetare för att skapa bra hotellupplevelser som gör att gäster vill komma tillbaka. Med andra ord ska alla känna sig välkomna. Scandic Hotels har ett tydligt och uttalat fokus på tillgänglihget. På Scandic finns en tillgänglighetsstandard på 135 punkter som bland annat innefattar anpassade rum med fria dörrpassager, duschutrymmen åtkomliga från rullstol, vibrerande väckning/brandlarmsanordning och allergianpassad frukostbuffé. Utöver det får personalen utbildning i hur en kan erbjuda alla gäster riktigt bra service. Det säkraste sättet att få gäster att känna sig välkomna och redo att boka nästa vistelse är genom bemötandet.

För mer information om Scandic och tillgänglighet, besök:

Bild på Scandics tillgänglihgetsdirektör magnus Berglund med sin servicehund Dixie.

Foto: Petra Bindel

Är du vår nya samarbetspartner?

Arbetar du och din verksamhet för mångfald och inkludering? Går din verksamhet i linje med vad vi värnar om som lika behandling, inkludering, social hållbarhet, tillgänglighet, universell utformning och tillgång i olika perspektiv, erfarenhet och bakgrund? I så fall är du kanske vår blivande samarbetspartner. Vi har olika former av samarbeten. Hör gärna av dig till oss!