Media och press

Här kan du ta del av inslag om I mörkret med från tidningar, radio och TV samt pressmedelanden och dylikt som riktar sig till dig inom Media!

Juni 2019. Läns och Riksnytt

15 januari 2019. Lokaltidningen, Vellinge

M-Magasin nummer 17, 2018

Först överskriften Podden och sen följer bild på loggan i mörkret med. Därefter texten: ”Intervjuer: I mörkret med..... vad händer när man samtalar i ett becksvart rum? Blir andra sinnen viktigare när man inte ser varandra? Att inte se är grejen med den här podden där Anna Bergholtz och UlfNordquist, båda synskadade, gör intervjuer med människor som intresserar dem, till exempel Graham Tainton, Louise Hoffsten och Amelia Adamo. Den spelas in på Svartklubben i Stockholm, en krog där man äter och underhålls i totalt mörker”.

Foto: Visar notisen i tidningen

2 augusti 2018, Resumé, "I mörkret med" inkluderar personer som inte hör i poddvärlden

1 maj 2018, TV4 Nyhetsmorgon. "Djupa samtal i totalt mörker"

24 april 2018. Tidningen Mitt i. "De gör podd i mörker"

24 april 2018. P4 Radio Stockholm, Direktsändning från releasen av podden "I mörkret med", ca 1.05 minuter in i programmet

Pressmeddelande 24 april 2018. Premiär för Sveriges och troligen världens första podcast i totalt mörker

Bild på Anna och Ulf och I mörkret med-logo

Idag släpps Sveriges och troligen världens första och enda podcast som spelas in i totalt mörker. Journalisten Anna Bergholtz (känd som Sveriges första blinda filmrecensent och från Morgonpasset i P3) programleder ”I mörkret med” som podden heter. Till sin hjälp har hon Ulf Nordquist, musiker och ägare av den mörklagda och omtalade restaurangen Svartklubben, där podden spelas in.

Varför en podcast i totalt mörker?

– Efter att ha lyssnat på kända intervjupoddar som Värvet och Framgånspodden kände jag att jag ville göra något liknande, men samtidigt bjuda in människor till min vardag bortom syn, säger Anna Bergholtz.

Som journalist har Anna mött en del fördomar på grund av att hon är blind. Bland annat har hon fått höra att hon inte platsar i tv-rutan. Den typen av uttalanden har gjort henne både arg och ledsen.

– Äntligen gör jag det jag drömt om länge. Visserligen är det ingen större skillnad för mig om jag programleder i ljus eller mörker. Men att kunna ge gästerna denna upplevelse utöver det vanliga gör podden extra intressant för alla.

Både Anna och Ulf har förlorat synen i vuxen ålder och vill få människor att förstå att blindheten är ett annat sätt att se. De vill också lyfta olika perspektiv, bakgrund, erfarenhet och tillgången i olikhet. Att inte se kan vara en styrka, menar de.

– En dömer inte på ytan, utan är helt enkelt bättre på att lyssna på vad människan man möter har att berätta,säger Ulf Nordquist.

– Jag vågar nog påstå att samtalen blir öppnare och mer genuina när en inte störs av synintryck, säger Anna Bergholtz.

I premiäravsnittet möter vi världens äldsta bloggare Dagny Carlsson. Andra gäster vi kommer att höra framöver är en av Sveriges mest anlitade föreläsare kring normer Claes Schmidt Sara Lund, Iman Aldebe som designar turbaner,sångerskan Louise Hoffsten och Skansenakvariets Jonas Wahlström. Det är också första gången som skådespelaren Jonas Karlsson tackat ja till att vara med i en podd och han är en av de som verkligen uppskattar mörkret. Varför, får du höra i kommande avsnitt.

I mörkret med görs i samarbete med Swedavia och Scandic Hotels. Samarbeten som är väl utvalda eftersom Anna och Ulf liksom Swedavia och Scandic värnar om mångfald och inkludering. Podden släpps varannan vecka med premiär idag 24 april 2018. ”I mörkret med” finns där poddar finns.

Mer info:

Kontakta Anna Bergholtz

E-post: hej@imorkretmed.se

Mobil: 0704567811

Podden hemsida: www.imorkretmed.se

Svartklubben hemsida: www.svartklubben.com

Facebook: www.facebook.com/imorkretmed