#26 Alán Ali. Att höja rösten och ta ställning.

Anna, Alán och Ulf, gruppfoto med röda gardiner som bakgrund. Anna har långt blont hår och en ljusblå tjock tröja. Alán har rakat huvud, glasögon och en svart tröja med texten: Män, För jämställdhet, mot våld. Redefining masculinity
Tackmeddelande skrivet på vitt papper signerat Alán Ali.

Alán Ali är ordförande för organisationen Män och arbetar med feminism ur mannens perspektiv. Han möttes tidigt av förtryck och orättvisor. Som barn flydde han från Kurdistan genom mellanöstern, tvingades till barnarbete och kom så småningom till Sverige och Skåne under en tidsepok när nynazismen var på stark uppgång. Hatet och våldet bemötte han med att slå tillbaks som militant antirasist. Han var klasskamrat med en av mördarna i det omtalade Klippan- mordet. Som bilmekaniker och kampsportare fastnade han i destruktiva mansnormer. Men en dag kom han till insikt… Om allt detta, att komma till Sverige, vår fiskultur, mansfeminism, att ta ställning, tips om hur vi alla kan bidra till förändring och mycket mer.

Live musik med Ulf Nordquist. Programledare, Anna Bergholtz. Ljudtekniker, Jan Dahlqvist.

E-post: Hej@imorkretmed.se

Hemsida: www.imorkretmed.se