#24 Aleksa Lundberg. Bögtjejen

Aleksa Lundberg är skådespelaren som valde att vara öppen som transsexuell, numera känd transaktivist och aktuell med boken bögtjejen. Hon föddes som Mattias i ”fel” kropp och gjorde senare en könskorrigering. Ett svårt beslut som fått konsekvenser i form av bland annat hat, hot och uteblivna kvinnoroller som skådespelare. Om allt detta, en betydande farmor, feminism, identitet, att vara en alien eller USP och kärleken till hunden, katten och ensamheten. Live musik med Ulf Nordquist. Programledare, Anna Bergholtz. Ljudtekniker Jan Dahlqvist.

Anna, Aleksa och Ulf, gruppfoto med röda gardiner som bakgrund. Anna har långt blont hår och har på sig en grå långärmad tröja. Aleksa har långt mörkblont hår och på sig en beige tjock polotröja samt mörk klädsel på benen. Ulf har på sig en svart basker, långt grått hår samt en svart munkjacka med texten: I love Svartklubben.
Meddelande på vitt papper från Aleksa där hon skriver att det varit superkil att vara med samt sin signatur.

E-post: Hej@Imorkretmed.se

Hemsida: www.imorkretmed.se