#16 Bonusavsnitt! Maja Reichard. Simningen – min räddning och frihet.

Simningen blev räddningen när Maja förlorade synen i tonåren. Idag är hon en av Sveriges främsta simmare, hyllad paraidrottare med otaliga medaljer bakom sig och priser som exempelvis årets kvinnliga idrottare på Parasportgalan. Vid senaste Paralympics hade hon äran att vara fanbärare och har dessutom nominerats till Jerringpriset hela tre gånger. Om någon säger att hon inte kan göra något så Måste hon motbevisa dem. Med den envisheten har hon kombinerat studier på KTH med en karriär som elitsimmare. Vi pratar om allt det här, om uppväxten, synförlusten, livet som paraidrottare, parasportens synlighet, pressen att vinna, ledarhunden Snövit och utmaningen att få ett jobb som blind.

Live musik med Ulf Nordquist. Programledare, Anna Bergholtz. Ljudtekniker, Jan Dahlqvist.

E-post: Hej@Imorkretmed.se

Hemsida: www.Imorkretmed.se

Anna, Maja och Ulf. De sitter på huk i ett rum med en blandfärgad matta. Två hundar med ljus päls syns i bild. Anna har långt blont hår och en svart långärmad tröja. Hon håller i en vit blindkäpp. Maja har långt ljusbrunt hår och har på sig en gul polotröja samt blåa jeans. Ulf har långt grått hår och har på sig en svart basker, röd skjorta och mörka byxor. Majas tackhälsning på vitt papper med texten: Tack för fantastiska samtal, Signerat Maja.