#13 Zinat Pirzadeh. Bra på att skratta mycket och ännu bättre på att gråta.

Zinat är en av våra mest populära komiker och blev årets kvinnliga komiker 2010. Uppvuxen i Iran, flydde hon till Sverige efter att ha blivit tvångsbortgift. Men i Sverige väntade ett utvisningsbesked. Idag föreläser hon om hederskultur, är goodwill ambassadör för svenska FN förbundet, skriver på sina kommande böcker och är på gång med en föreställning där hon försvarar styvmorsorna. Ett avsnitt som verkligen berör om bland annat  Iran, hederskultur, tron på Gud, om hennes ”svenska föräldrar”, hur hon hanterar rasism och om komikerbranschen. Och så historien om lyxfittan som försvann och smakprov från hennes kommande show. Live musik Ulf Nordquist. Programledare, Anna Bergholtz. Ljudtekniker Jan Dahlqvist.

Hemsida: www.imorkretmed.se

E-post: hej@imorkretmed.se

Ulf, Zinat och Anna står utomhus mot svarta glasrutor. Ulf har långt grått hår, svart basker och ljus kortärmad skjorta. Zinat har en svart hatt, långt svart hår, en ring i näsan och är klädd i en blå tjock klänning med färgglada mönster. Anna har långt blont hår och en grön byxdress.