#5 Graham Tainton. Från mardrömmens apartheid till paradiset Sverige.

Han är en av våra mest kända koreografer som arbetat med stora artister som exempelvis ABBA. 1927 föddes han i Sydafrika och livet förändrades totalt när apartheid infördes. Han hamnade i fängelse där Nelson Mandela kom till att spela en viktig roll.  Vi pratar om allt detta och om hur han kom till Sverige, om dansen, om rasismen idag och hur det var att återvända till Sydafrika efter apartheid. Vi får också höra om Grahams samarbete med Ulf, hur han lärde ”Synliga” – det blindaste bandet i landet att steppa. Live musik med Ulf Nordquist. Programledare, Anna Bergholtz.

www.imorkretmed.se

E-post: hej@imorkretmed.se

Graham, Anna och Ulf, gruppfoto med svarta drapperier bakom. Graham har färgad hy, glasögon och grått kort hår samt skägg. Han är klädd i en ljus skjorta under en mörkrandig kostym. Anna har långt blont hår med lugg framtill och svart klädsel med v-ringning på överkrpppen. Ulf har en svart basker, långt grått hår och en svart huvtröja med texten: I love Svartklubben.