#4 Iman Aldebe. Jag vill inte bara skapa vackra saker – jag vill skapa för att göra en skillnad

Iman Aldebe är designern och entrepenören som vill göra skillnad. Redan som 6-åring bestämde hon sig för att bära slöja och modernisera muslimskt mode. I Sverige är hon troligen mest känd för att ha designat polisslöjan. Hennes turbaner säljs världen över.

Om dagens utseendehets, synen på kvinnan, slöjan som förtryck eller fri vilja, om att möta hat och hot, att våga följa sin dröm och göra det ingen annan gjort samt priset för framgång och om broderns bortgång som förändrat hennes liv. Plus en ”titt” eller känn i mörkret på Imans turbaner. Live musik med Ulf Nordquist. Programledare, Anna Bergholtz.

www.imorkretmed.se

E-post: hej@imorkretmed.se

Imam, Anna och Ulf, närbild. Imam har rött läppstift, långa ögonfransar, ljus silkeshuvudbonad och en mörk klädsel på överkroppen med remmar prydda med metallnitar. Anna har långt blont hår med lugg framtill, svart scarf och en ljusgrå långärmad tröja. Ulf har en svart basker, långt grått hår och svart tröja. Iman tittar in i kameran och Anna och Ulf tittar ned utanför bilden en bit.