#57 Björn Zoega. ”Man kan inte bara ha åsikter, man  måste göra något åt det”.

Uppvuxen på Island och med en framgångsrik basketkarriär bakom sig, minns han exakt dagen då han bestämde sig för att bli läkare. Idag har han blivit mer eller mindre hjälteförklarad som sjukhusdirektören som fått Karolinska Universitetssjukhuset på rätt köl. 

I detta avsnitt får du lära känna Björn lite mer. Bland annat om varför han valde att bli ortoped, hur hans erfarenhet av dåliga chefer fick honom att inse att han kanske själv skulle testa bli chef och hur han är som chef idag. Du får även svar på om Björn är mörkrädd. Som alltid möter du även Svartklubbens ägare Ulf Nordquist och så testar vi smaklökarna i mörkret.

Obs! Avsnittet spelades in 2023 och före nyheten kom (den 22 januari 2024) om att Björn lämnar sin tjänst som sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset i mars 2024.

Programledare, Anna Bergholtz. Ljudtekniker, Jan Dahlqvist.

Anna, Björn och Ulf i studion framför rött draperi. Anna är vänd mot Björn, klädd i en grön polotröja och har axellångt blont hår. Björn har kort brunt hår, kort skägg, grå kavaj med vit skjorta, iklädd en vinröd tröja. Ulf har svart basker, långt grått hår och en svart skjorta på sig. Björn och Ulf tittar tittar rakt mot kameran och ler.