#41 Katarina Wennstam. ”Jag känner mig som en vampyr ibland.”

Författaren Katarina Wennstam, aktuell med nya boken Djävulens advokat, gästar oss i mörkret. I över tjugo års tid har hon påverkat samhällsdebatten och lagstiftningen i Sverige, genom att ständigt lyfta frågor om sexuella rättigheter och våld mot kvinnor. För Katarina är skriva ett måste och hon har alltid drömt om att bli författare. Men varför just dessa frågor och vad gör det med en som människa att granska våldet och se alla hemskheter? Och hur kommer det sig att hon gärna söker sig till mörkret och känner sig som en vampyr ibland?

Programledare, Anna Bergholtz. Live musik med Ulf Nordquist. Ljudtekniker, Jan Dahlqvist.

Hemsida: www.imorkretmed.se

E-post: Hej@Imorkretmed.se

#Imörkretmed

Anna, Katarina och Ulf, gruppfoto i studion. Anna till vänster står med grön långärmad skjorta, långt blont hår. Katarina har långt brunt hår och en vit långärmad tröja. Ulf till höger i svart basker, långt grått hår, långärmad ljusblå skjorta. I bakgrunden ett rött drapperi mot gråvit vägg.