#39 fladdermusexpert Johan Eklöf. ”Vi behöver vårt mörker.”

Han är författare till hyllade Mörkermanifestet och dessutom expert på fladdermöss. Med andra ord är Johan Eklöf en självklar gäst för I mörkret med. Kanske undrar ni som vi om det finns någon likhet mellan fladdermöss och blinda? Och hur lever dessa mytomspunna djur, som ofta får skulden för hemska sjukdomar som ebola och covid-19? Är fladdermöss bara elände, eller kan det vara precis tvärtom? Lyssna på ett spännande och faktaspäckat avsnitt, och se hur en kung på mörker reagerar i skarpt läge.

Programledare, Anna Bergholtz. Live musik med Ulf Nordquist. Ljudtekniker, Jan Dahlqvist.

E-post: Hej@imorkretmed.se

Hemsida: www.imorkretmed.se

#imörkretmed

Anna, Johan och Ulf, gruppfoto i studion. Anna till vänster står med vit skjorta, långt blont hår. Johan har kort brunt hår och stubbigt skägg samt svart skjorta med uppkavlade ärmar. Ulf till höger i svart basker, långt grått hår, långärmad lila skjorta. I bakgrunden ett rött drapperi mot gråvit vägg.