Anna och Ulf

Ulf och Anna sitter i podcaststudion med var sin mikrofon mitt emot varandra vid ett mörkt träbord. Båda tittar mot kameran och ler. Ulf har långt ljust hår, mörk basker, ljus skjorta och mörka byxor. Anna har långt blont hår, en svart skinnjacka, ovanpå en v-ringad överdel.

Hjärna och hjärta bakom I mörkret med är Anna Bergholtz och Ulf Nordquist.

Vi har båda förlorat synen i vuxen ålder och vill få människor att förstå att blindheten är ett annat sätt att se och att olikheter är en tillgång. Här kan du läsa mer om oss!

Anna Bergholtz programledare och producent för I mörkret med

Anna är journalisten, föreläsaren, författaren, inspiratören och debattören sombrinner för mångfald och inkludering. Hon är uppvuxen i Skåne, numera bosatt i Stockholm med sambo och ledarhund.

Anna är känd från Morgonpasset i P3 och som Sveriges första blinda filmrecensent i bland annat Breaking News med Filip och Fredrik. Hon började sin journalistbana genom att jobba med det prisbelönta TV-programmet CP-Magasinet. Därefter blev hon programledare i P1 och också radiofrälst. Anna har gjort flera omtyckta radiodokumentärer. Utöver det är Anna en flitigt anlitad föreläsare och moderator. 2012 förverkligade hon också drömmen om att bli barnboksförfattare.

Ulf Nordquist - ägare av Svartklubben, musiker och sidekick för I mörkret med

Ulf är uppvuxen i Stockholmsförorten Vällingby, numera trogen Södermalmsbo. Han har två vuxna barn, två katter och sambo.

Ulf har en lång och gedigen erfarenhet som låtskrivare och musiker. Välkänt ur hans låtskatt är exempelvis Mello-låten ”Måndag i mitt liv”, dansbandsklassikern ”Du ringde från Flen” med Grönwalls fyra i och hiten ”Dra dit pepparn växer” med Sten & Stanley. 1983 var han med och startade Synliga, det blindaste bandet i landet, vars låtar handlar om aspekter av livet och vardagen bortom syn. Genom åren har Synliga turnerat inom Sverige och internationellt, bland annat i Tokyo, S:t Petersburg, Havanna, Los Angeles och London. Utöver det har Ulf varit inblandad i diverse musikprojekt som musikal, barnradio, radioteater och ett gäng skivor med mera, ja you name it …

2012 startade Ulf sitt drömprojekt Svartklubben, som blivit en succé med gäster som kommer från hela Norden.

Bakgrund till podden

Det var Anna som kom på idén till podden efter att ha lyssnat på populära intervjupoddar som Värvet och Framgångspodden. Hon började fundera. Vad skulle hända om mötet skedde i totalt mörker, bortom syn? Om en skulle bjuda in gäster i den vardag hon är van vid? Anna tog med sig idén till Ulf som haft Svartklubben i några år och redan hade erfarenheten av att ta emot gäster i mörker. Ulf behövde inte lång betänketid. Sjävklart skulle det poddas och snabbt fick podden namnet ”I mörkret med”.